026 442 41 78 bas@looksee.nl
Selecteer een pagina

Christelijk Lyceum Veenendaal

Website CLV

Restyle website eind 2017

Voor het Christelijk Lyceum Veenendaal ontwierpen we in 2012 een nieuwe website. Daar besteedden we veel aandacht aan informatie architectuur met treetests, bevragen van doelgroepen, het bepalen van de zgn. toptaken, maken en testen van prototypes, enz. Daarbovenop werd een aantrekkelijk visueel ontwerp gelegd. Dit alles in nauwe samenwerking met directie, docenten én leerlingen.

Anno 2017/18 is een website voor een school een zorgenkindje. Voor wie maak je deze nog? De leerlingen zitten op Insta en Magister, en berichten van de school kun je beter via dit soort kanalen verspreiden. Bij de restyle was in ieder geval het allerbelangrijkste het echt responsive maken van de website zodat deze kan worden bekeken op het meest gebruikte device waarop deze wordt bekeken: de smartphone.

Details

Werkzaamheden
Informatie-architectuur, doelgroepen-onderzoek, prototype, testen, visueel ontwerp
I.s.m. 40fingers
Oplevering Verwacht: voorjaar 2018

Toptaken

Als je goed naar de gebruikers van je website luistert, hoor je al vrij snel waarvoor zij je website bezoeken. Dat is vaak nét iets anders dan jij wilt vertellen. De belangrijkste dingen die je bezoekers daadwerkelijk dóen, noemen we toptaken.

Om ervoor te zorgen dat je doelgroepen je site blijven gebruiken, is het goed om die toptaken voorrang te geven en goed zichtbaar bovenaan te zetten. Zo vinden de bezoekers direct waarvoor zij kwamen.

Het idee van toptaken hebben we op vrijwel alle pagina’s gebruikt, zodat navigeren makkelijk en voor de hand liggend is.

Landingpages

Voor ieder van de toptaken zijn landingpages ingericht. Hier vinden bezoekers alles over een bepaald onderwerp.

In dit geval hebben we de taken gekoppeld aan vier specifieke doelgroepen: Groep 8-ers (nieuwe leerlingen en hun ouders), bestaande leerlingen, ouders en docenten (werknemers).

Door landingpages in te richten, kun je hier ook in je externe communicatie naar verwijzen.

Statenlaan 8 - LK1.2
6828 WE Arnhem

026 442 41 78
06 41 91 22 95

Get In Touch

Heb je een vraag? We horen graag van je.