026 442 41 78 bas@looksee.nl
Selecteer een pagina

Looksee is het ontwerpbureau van Bas Holtzer. Hiernaast ben ik creatief directeur van brandfabric, hét bureau voor creatieve merkstrategie voor de B2B in Nederland. In mijn werk combineer ik sterk analytisch vermogen en strategisch inzicht met creatieve oplossingen en ontwerpen.

Deze combinatie is ook zichtbaar in mijn persoonlijke geschiedenis. Ik begon met een studie pedagogiek aan de universiteit in Nijmegen. Ik interesseerde me voor hoe mensen leren, informatie opslaan en dit omzetten naar actie (of niet). Hoe laten mensen zich beïnvloeden? Wat werkt – en wanneer schiet je je doel voorbij? Hoe krijg je mensen in beweging? Vragen die me tot dit moment bezighouden.

Tijdens mijn studie ontstond mijn tweede grote liefde: grafisch ontwerp en typografie. Als kind vond ik letters al interessant omdat ze zowel vorm als betekenis hebben. In mijn studententijd begon ik tijdschriften te ontwerpen: voor de Nijmeegse pop-scene en vereniging Das & Boom, voorloper van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Die liefde nam na mijn afstuderen de overhand. Ik stopte met het proefschift waaraan ik inmiddels bezig was en ging naar de kunstacademie in Arnhem. Daar voltooide ik de studie Grafisch Ontwerp. Binnen één jaar had ik een eigen, goed lopend bureau.

Hoewel de combi (opvoed)wetenschap en ontwerp misschien vreemd aandoet, is het voor mij volkomen logisch. De inzichten uit mijn studie (o.m. sociale psychologie en beïnvloedingstechnieken) zijn zeer goed te koppelen aan mijn creatieve talenten. Het stelt me in staat om boodschappen en campagnes te ontwerpen die doordringen tot hoofd en hart van de ontvanger.

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar de onderbouwing van visuele uitingen. Analyse gaat altijd vooraf aan de creatie. Dat is één van de redenen waarom ik mijn blik heb verruimd van puur visueel ontwerp naar het ontwikkelen van merk-identiteit van organisaties. Ik doe dat binnen brandfabric.

Inmiddels ontwikkel ik al ruim 20 jaar huisstijlen, publicaties, online marketing en marketingcampagnes voor b2b-bedrijven, overheid en organisaties. Ik heb er inmiddels al heel wat van binnen gezien. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, samen met mijn voortdurende drive om bij iedere nieuwe opdracht iets nieuws te leren, neem ik mee naar iedere nieuwe klant.

Mijn werk heeft me in de loop van de jaren in contact gebracht met een keur aan (creatieve) partners: fotografen, tekstschrijvers, webbouwers, filmmakers en andere ontwerpers. Ik schakel hen graag in omdat dat de kwaliteit verhoogt. Dat betekent dat project management een natuurlijke deel van mijn werk is.

Over brandfabric

brandfabric is gespecialiseerd in corporate branding van B2B-bedrijven en maatschappelijke organisaties zoals zorg- en onderwijsinstellingen. In brandfabric werk ik samen met Danielle Navas-Brandt. Zij heeft aan Boston University haar MBA Brand Strategy and Marketing Leadership gehaald. Na een succesvolle periode in New York werkte ze voor Capgemini Consulting als adviseur marketingstrategie om in 2010 samen met mij brandfabric op te richten. Een aantal klanten van brandfabric zie je ook hier terug.

brandfabric is het bureau voor creatieve merkstrategie. Creatief omdat we opmerkelijke
 huisstijlen, effectieve websites en doeltreffende marketing-campagnes realiseren voor onze 
klanten. Strategisch omdat onze creativiteit pas tot zijn recht komt als we precies weten wie onze klant is, wat zijn boodschap is, tegen wie hij praat en met welk doel. Om op deze vragen een antwoord te krijgen, hebben we een unieke, praktische werkwijze ontwikkeld, met snelle doorlooptijd, visual thinking en een voortdurende focus op praktische bruikbaarheid.

Statenlaan 8 - LK1.2
6828 WE Arnhem

026 442 41 78
06 41 91 22 95

Get In Touch

Heb je een vraag? We horen graag van je.